Matchfixing
- og anden uetisk adfærd
Bliv klog på matcfixing og anden uetisk adfærd som spil på egen kamp, spil på kampe i egen turnering, misbrug af intern viden, modtagelse og gaver og meget mere.
Det ødelægger fodbolden. Derfor er det forbudt. Og det vedkommer også dig.
I gamle dage var det simpelt - én tipskupon med først 12 og siden 13 kampe. 1, X eller 2. Kuponerne skulle indleveres flere dage, inden kampene blev spillet.
I dag kan der spilles helt op til og under fodboldkampe. Tilmed på meget mere end bare kampens udfald. Og selv på seriekampe og ungdomskampe.
Nu kan du også spille på første målscorer, på antallet af frispark, på stillingen ved pausen og på antallet af udvisninger.
Det betyder, at der kan være rigtigt mange interesser i forskellige udfald undervejs i en kamp. Og af en kamps stilling ved pausen. Og resultatet.
Fodboldens integritet – et fælles ansvar
Fodbold er verdens mest populære sportsgren.
Og fodbolden lever af sin integritet. Af tilliden til, at to hold på hver 11 spillere går på banen for at vinde kampen. Eller lægger taktikken efter uafgjort, hvis det er opportunt i holdets aktuelle situation og mod den pågældende modstander. Men altid på baggrund af sportslige motiver. Som kunder hos en eller flere spiludbydere skal forsøge at forudse i sine væddemål. Den integritet skal vi værne om. Det er et fælles ansvar.
Derfor er der fælles regler for, hvad der er god opførsel. Og hvad der er ulovligt.
Læs mere om matchfixing og DBU's indsats mod matchfixing her.
Teksten er forfattet af DBU.